Statoil vurderer Nicaragua

Undertegner samarbeidsavtale. Den 3. september undertegnet Statoil en samarbeidsavtale (intensjonsavtale) med Petronic, med hensikt om å finne måter å samarbeide på i olje- og gassaktiviteter utenfor Nicaraguas stillehavskyst. Konsortiet (Statoil og Petronic) har også sendt en forespørsel til den nicaraguanske energi- og gruveministeren (MEM) for å be om å få starte eksklusive forhandlinger om konsesjoner … Continued

Undertegner samarbeidsavtale.

Den 3. september undertegnet Statoil en samarbeidsavtale (intensjonsavtale) med Petronic, med hensikt om å finne måter å samarbeide på i olje- og gassaktiviteter utenfor Nicaraguas stillehavskyst.
Konsortiet (Statoil og Petronic) har også sendt en forespørsel til den nicaraguanske energi- og gruveministeren (MEM) for å be om å få starte eksklusive forhandlinger om konsesjoner utenfor landets stillehavskyst. Denne forespørselen er fortsatt under behandling hos MEM. Dette er en tidlig fase, men et første skritt mot mulige leteaktiviteter utenfor kysten av Nicaragua.

Uavhengig av dette har Geoex International også undertegnet en samarbeidsavtale med Petronic, med intensjon om å gjennomføre en 2D seismisk undersøkelse som dekker et område på 32.000 kvadratkilometer utenfor stillehavskysten i Nicaragua.

Kilde: Statoil.com