Statoil-kutt ingen krise

En forventet nedkjøling. At Statoil nå varsler om kutt og sparing i milliardklassen, kom som forventet, mener arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass. Det er en forventet nedkjøling, vi vet jo at mange av selskapene har planlagt å stramme inn noe. Fallet i oljeprisen fører også til at flere strammer inn mer enn de opprinnelig hadde … Continued

En forventet nedkjøling.

At Statoil nå varsler om kutt og sparing i milliardklassen, kom som forventet, mener arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass.

Det er en forventet nedkjøling, vi vet jo at mange av selskapene har planlagt å stramme inn noe. Fallet i oljeprisen fører også til at flere strammer inn mer enn de opprinnelig hadde tenkt, sier informasjonssjef innen næringspolitikk, Erland Jordal, til NTB.

Statoil kunngjorde i fjor at mellom 1.600 og 1.900 stillinger skal bort. I kvartalsrapporten som ble lagt fram torsdag, kom det fram at det skal kuttes og spares for milliarder av kroner.

Økonomi- og finansdirektør Torgrim Reitan i Statoil ville overfor NTB ikke si om dette vil føre til ytterligere stillingskutt.

Kuttene Statoil varsler fredag vil ikke føre til en jobbkrise i oljeservicebransjen, sier Jordal i Norsk olje og gass.

Vi ser at det har vært noen runder med oppsigelser i løpet av det siste året og er opptatt av at de som mister jobben blir ivaretatt på en god måte. Samtidig vil investeringene på norsk sokkel være store år, det tredje største investeringsåret noensinne. Det er greit å ha i bakhodet, sier han. (©NTB)