Statoil-funn utenfor Tanzania

Tilsvarer 540 millioner fat olje. Statoil har gjort et nytt gassfunn utenfor kysten av Tanzania. Størrelsen på forekomsten tilsvarer opptil 540 millioner fat olje. Funnet i den såkalte blokk to er gjort sammen med Statoils partner ExxonMobil. Funnet av ytterligere 2 til 3 billioner kubikkfot (tcf) gass i Piri-1-brønnen øker de samlede volumene i blokken … Continued

Tilsvarer 540 millioner fat olje.

Statoil har gjort et nytt gassfunn utenfor kysten av Tanzania. Størrelsen på forekomsten tilsvarer opptil 540 millioner fat olje.

Funnet i den såkalte blokk to er gjort sammen med Statoils partner ExxonMobil. Funnet av ytterligere 2 til 3 billioner kubikkfot (tcf) gass i Piri-1-brønnen øker de samlede volumene i blokken til omkring 20 tcf, skriver Statoil i en pressemelding.

1 billion kubikkfot gass tilsvarer 180 millioner fat oljeekvivalenter.

Siden 2012 har vi hatt en funnrate på 100 prosent i Tanzania, og området har utviklet seg til et kjerneområde for leting på meget kort tid, sier Nick Maden, Statoils letedirektør for den vestlige halvkule.

Statoil er operatør på blokk to på vegne av Tanzania Petroleum Development Corporation (TPDC) og har en eierandel på 65 prosent. ExxonMobil eier de resterende 35 prosentene.

©NTB