Bilde av dollars

Skulle hente inn $70 mill.

Klarte ikke engang $10 mill. Det lille oljeselskapet Stavanger Petroleum, som sitter på sju lisenser på britisk sokkel, må avvikle på grunn av pengemangel. Selskapet fikk seks lisenser på britisk sokkel i 2012, og en ny lisens i fjor vår. Selskapet ble regnet som den mest suksessfulle nykommeren på britisk sokkel. Pengemangel gjør at lisensene … Continued

Klarte ikke engang $10 mill.

Det lille oljeselskapet Stavanger Petroleum, som sitter på sju lisenser på britisk sokkel, må avvikle på grunn av pengemangel.

Selskapet fikk seks lisenser på britisk sokkel i 2012, og en ny lisens i fjor vår. Selskapet ble regnet som den mest suksessfulle nykommeren på britisk sokkel. Pengemangel gjør at lisensene må selges og selskapet oppløses, skriver Sysla.

Olje er kapitalkrevende, og vi må bare erkjenne at det ble fryktelig tungt for oss å hente inn nok risikokapital i private equity-markedet i Norge, sier daglig leder Fred Gyllenhammar i Stavanger Petroleum.

Målet var å hente inn minst 70 millioner dollar, mer enn 500 millioner kroner.

Vi nådde ikke engang 10 millioner dollar, sier Gyllenhammar.

Han legger til at lisensene er verdt kun småpenger og neppe vil være nok til å dekke selskapets investeringer.

I den løsningen vi jobber med nå får vi trolig oppgjør i form av aksjer i selskapene som overtar lisensene, sier Gyllenhammar.