Return to sender

Statoil leverer tilbake lisenser. Statoil har levert tilbake tre av fire offshorelisenser ved Grønland. Også andre oljeselskaper kutter kostnader og kutter ned i Arktis. Grønland har uutnyttede olje-, gass- og mineralressurser, men utfordrende klima, manglende infrastruktur og høye kostnader har lagt en demper på iveren etter å sette i gang større prosjekter. De tre lisensene … Continued

Statoil leverer tilbake lisenser.

Statoil har levert tilbake tre av fire offshorelisenser ved Grønland. Også andre oljeselskaper kutter kostnader og kutter ned i Arktis.

Grønland har uutnyttede olje-, gass- og mineralressurser, men utfordrende klima, manglende infrastruktur og høye kostnader har lagt en demper på iveren etter å sette i gang større prosjekter.

De tre lisensene Statoil har levert tilbake, ligger på vestkysten av verdens største øy, mens selskapet beholder en lisens utenfor Øst-Grønland. Her har selskapet lenger frist med å begynne å bore.

Vi har fullført arbeidsprogrammet og har ingen videre forpliktelser, og vi ser ikke noe potensial i å ta på oss flere forpliktelser knyttet til de aktuelle lisensene, sier pressekontakt Knut Rostad.

Også danske Dong og franske GDF Suez har gitt opp sine lisenser ved Grønland. Britiske Cairns Energy har vært størst innen oljeleting ved Grønland, men åtte brønner fra 2010 og 2011 var ikke kommersielt drivverdige. Statoil avhendet sine lisenser før utgangen av 2014.