Fjerne 20 % av teknisk ansatte

Statoil intensiverer kostnadskuttene. Statoil intensiverer effektiviseringsprogrammet ved å kutte kostnader som skal føre til en forbedring i kontantstrømmen på 30 milliarder kroner innen 2020. Det viser interne dokumenter som Bloomberg News har fått tilgang til. Ifølge dokumentene skal ekstra kostnadskutt gi en effekt i kontantstrøm før skatt på 5 milliarder dollar, om lag 30 milliarder … Continued

Statoil intensiverer kostnadskuttene.

Statoil intensiverer effektiviseringsprogrammet ved å kutte kostnader som skal føre til en forbedring i kontantstrømmen på 30 milliarder kroner innen 2020. Det viser interne dokumenter som Bloomberg News har fått tilgang til.

Ifølge dokumentene skal ekstra kostnadskutt gi en effekt i kontantstrøm før skatt på 5 milliarder dollar, om lag 30 milliarder kroner, innen 2020, melder Bloomberg News.

Innsparingen skal blant annet skje ved å fjerne 20 prosent av de teknisk ansatte. Statoil kunngjorde i februar i år et spareprogram, men de interne dokumentene som Bloomberg News nå har fått tilgang til, viser mer dyptgripende tiltak enn det som har vært kjent hittil.

Statoil ønsker ikke å kommentere saken.

Vi ønsker ikke å kommentere innholdet i interne dokumenter som viser uttrykk for tidlig omfang og ambisjoner for et pågående spareprogram, opplyser informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr.

Bakgrunnen for sparebehovet henger sammen med økte kostnader, samtidig som konsernet har behov for å styrke inntektene og effektivisere driften. I dokumentene beskriver Statoil spareprogrammet som ambisiøst, men oppnåelig.

©NTB