Konseptvalg for Johan Sverdrup

Endelig beslutning tidlig 2014. Statoil ASA og partnerne i Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen fortsetter arbeidet med å evaluere og optimalisere utbyggingskonseptet. Endelig beslutning av konseptvalg skal tas tidlig i 2014. Samtidig jobber partnerskapet for å tildele en kontrakt for forprosjektering (front-end engineering and design – FEED). Det handler om å få de siste avklaringene på … Continued

Endelig beslutning tidlig 2014.

Statoil ASA og partnerne i Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen fortsetter arbeidet med å evaluere og optimalisere utbyggingskonseptet. Endelig beslutning av konseptvalg skal tas tidlig i 2014.

Samtidig jobber partnerskapet for å tildele en kontrakt for forprosjektering (front-end engineering and design – FEED).

Det handler om å få de siste avklaringene på plass og gi anledning til en god behandling i de enkelte selskapene. Samtidig er det enighet i partnerskapet om å tildele kontrakt for forprosjektering snarest mulig slik at vi opprettholder fremdriften, sier Øivind Reinertsen, direktør for Johan Sverdrup-feltet.

Planen er å få behandlet Plan for utbygging og drift (PUD) i Stortingets vårsesjon 2015. Produksjonsstart er estimert til slutten av 2019.

Ressursestimatet for hele feltet er mellom 1,8 og 2,9 milliarder fat oljeekvivalenter.

Kilde: statoil.com