Ingen dato for retur til In Amenas

Returnerer når nødvendige sikringstiltak er på plass. Statoil vil foreløpig ikke gå ut med et nøyaktig tidspunkt for når selskapet vil være tilbake med personell ved det terrorrammede In Amenas-anlegget i Algerie.– Vi kommer til å returnere personell til In Amenas når vi har de nødvendige sikringstiltakene på plass, sa konsernsjef Helge Lund da han … Continued

Returnerer når nødvendige sikringstiltak er på plass.

Statoil vil foreløpig ikke gå ut med et nøyaktig tidspunkt for når selskapet vil være tilbake med personell ved det terrorrammede In Amenas-anlegget i Algerie.– Vi kommer til å returnere personell til In Amenas når vi har de nødvendige sikringstiltakene på plass, sa konsernsjef Helge Lund da han la fram Statoils kvartalsresultat i Oslo tirsdag.

Vi har et veldig stort program for å bedre sikkerheten rundt anleggene i Algerie totalt sett. Vi er tilbake i Hassi Messaoud og på de fleste anleggene i In Salah. Nå gjenstår da det siste anlegget, sier han til NTB.

Når tiltakene er gjennomført, skal vi gjøre nye risikovurderinger. Når vi er fornøyd med disse, kommer vi til å gå inn.

Lund forklarer at det er snakk om både fysiske sikkerhetstiltak, organisatoriske tiltak og bygging av ny flyplass for å slippe transport over lange distanser.

Fem norske Statoil-ansatte var blant de 40 personene som ble drept, da In Amenas-anlegget ble angrepet av ytterliggående islamister i januar i fjor.

©NTB