Terminal er det viktigste

Nordkapp-ordfører øyner håp. Nordkapp-ordfører Kristina Hansen (Ap) øyner håp i Statoils utsettelse av Johan Castberg-avgjørelsen. Det øker sjansene for at oljeterminalen på Veidnes blir bygd, mener hun. På mange måter er dette bra for oss. Det optimale ville vært å få en beslutning om ilandføring i dag. Men dersom Statoil og partnerne skulle bestemme seg … Continued

Nordkapp-ordfører øyner håp.

Nordkapp-ordfører Kristina Hansen (Ap) øyner håp i Statoils utsettelse av Johan Castberg-avgjørelsen. Det øker sjansene for at oljeterminalen på Veidnes blir bygd, mener hun.

På mange måter er dette bra for oss. Det optimale ville vært å få en beslutning om ilandføring i dag. Men dersom Statoil og partnerne skulle bestemme seg i dag, ville det neppe blitt resultatet. Derfor er det godt nytt for oss at de har utsatt beslutningen, sier Hansen til NTB.

Når Statoil vil vurdere å bygge en frittstående terminal uten rør, er det også godt nytt ifølge ordføreren. Det gir en større fleksibilitet der også andre felt kan komme med.

Å få en oljeterminal på Veidnes betyr veldig mye for vår kommune. Vi mener man har skapt forventninger som må innfris. Vi har ikke tvunget Statoil til å komme til oss. De kom på eget initiativ med privatfly og champagne i februar i fjor. De hoppet opp på gjerdet i juni samme år og skapte usikkerhet. Men jeg har fortsatt tro på at det blir ilandføring, sier ordføreren.

©NTB