Ingen enighet om landbaseavtalen

Brudd i forhandlingene som omfatter 1300 ansatte. Partene ble ikke enige i forhandlingene om landbaseavtalen, som omfatter 1.300 ansatte ved landbaser som leverer forsyninger og utstyr til offshorenæringen. Uenighet om lønnstillegg for skift- og helligdagsjobbing gjorde at Industri Energi brøt med Norsk olje og gass onsdag ettermiddag, etter to dager med forhandlinger. Fagforeningens krav er knyttet … Continued

Brudd i forhandlingene som omfatter 1300 ansatte.

Partene ble ikke enige i forhandlingene om landbaseavtalen, som omfatter 1.300 ansatte ved landbaser som leverer forsyninger og utstyr til offshorenæringen.

Uenighet om lønnstillegg for skift- og helligdagsjobbing gjorde at Industri Energi brøt med Norsk olje og gass onsdag ettermiddag, etter to dager med forhandlinger.

Fagforeningens krav er knyttet til at de fleste basene skal ut på anbud neste år, noe som trolig innebærer en utvidelse til sjudagersdrift, ifølge Industri Energi. De ansatte krever god kompensasjon for arbeid utenom femdagersuken.

Derfor er kjernen i våre krav under årets forhandlinger tillegg for skiftarbeid og overtids-, helligdags- og nattarbeid, og skiftarbeid, sier forhandlingsleder Frode Alfheim.

Arbeidsgiveren, representert av Norsk olje og gass , mener kravene var urimelig høye og viser til oppgjøret i frontfagene.

Vi er opptatt av at tariffavtalene skal være økonomisk ansvarlige i dag, i tillegg til at de skal være bærekraftige også i fremtiden. Da kan vi ikke legge til rette for at ansatte i olje- og gassindustrien skal få tillegg utover det resten av industrien har fått, sier forhandlingsleder Jan Hodneland.

©NTB