Varsler gruppesøksmål mot ONS

Syv selskaper går til sak, men ytterligere 120 utstillere skal støtte søksmålet.

Publisert

Den store oljemessen ONS som arrangeres i Stavanger annethvert år skulle gått av stabelen 31. august til 3. september i år, men ble kansellert som følge av koronakrisen og myndighetenes forbud mot store arrangementer frem til 1. september.

I en pressemelding forteller advokatfirmaet Kluge AS at de på vegne av syv utstillere går til søksmål mot stiftelsen Offshore Norther Seas. Det er de som står bak konferansen.

Advokatfirmaet presiserer at selv om det bare er syv selskaper som står bak varselet, så hevder de at det nå er hele 120 selskaper som støtter saken. De forteller at det er flere som melder seg på hver dag.

Brevet ble sendt 13:00 på tirsdag, og ifølge advokatselskapet kom ONS med et nytt tilbud 19:00 i går. Der ble utstillerne tilbudt å få refundert 70 prosent av innbetalt avgift, mot 55 prosent i det opprinnelige tilbudet.

I en kommentar til NRK.no avviser kommunikasjonssjef Maiken Ree i ONS at det nye tilbudet kommer som en følge av søksmålet.

– Nå har vi fått bedre oversikt over totaliteten etter avlysningen. I tillegg måtte det nye tilbudet styrebehandles, og vi har hatt møte med olje- og energiminister Tina Bru for å forhøre oss om mulige støtteordninger, sier Ree til NRK.no.

Geir Helgesen i Framo er fortsatt ikke fornøyd.

- Vi skulle deltatt på tolv messer i år rundt i hele verden. Alle de andre har tilbudt mellom 85 og 100 prosent refusjon. ONS sitt tilbud er ikke i nærheten, sier Helgesen til NRK.no.

Her kan du laste ned og lese varselet om søksmål.