Reviderte NORSOK Piping and layout-standarder i 2016

Lanseres på ONS.

I 2013 ble et stort antall revisjonsprosjekter for NORSOK lansert. Ekspertgruppen Piping and Layout, EG-L, jobber nå med å avslutte sine prosjekter, og L-002 og L-004 er allerede publisert og tilgjengelige.

Inghild Kaarstad, prosjektleder i Standard Norge, har ansvaret for blant annet NORSOK-L standardene. – Revisjonen av L-001 vil bli godkjent for publisering i løpet av høsten, og L-003 noe senere i 2016. De nye standardene tar hensyn til nyere teknologisk utvikling og erfaring fra Nordsjøen og behovet for kostnadseffektivitet i operasjonene. Forenkling og kostnadsbesparende tiltak har spesielt vært i fokus, påpeker Kaarstad. Sammen med flere av prosjektlederne på petroleumsområdet i Standard Norge er hun med på ONS 2016 for blant annet å presentere de nye reviderte standardene.

Lanseres på ONS
På tirsdag under messa vil de reviderte NORSOK L-standardene bli lansert under et frokostmøte på Hotel Clarion Energy. Foreløpig er det bare L-002 og L-004 som er blitt lagt ut på www.standard.no, men resten vil komme ut i løpet av 2016.

Messetilbud på NORSOK-L
Sammen med Standard Norge kommer også salgsselskapet Standard Online til ONS. Salgssjef Bente C. Rusten ser frem til besøk av eksisterende kunder, og til å kunne presentere Standard Onlines store utvalg av norske og utenlandske standarder for nye kunder. – Vi vil også tilby et supert messetilbud på alle NORSOK-L standardene som blir lagt til i abonnement, så kom innom vår stand i hall 9, nummer 963!