- Hvis man som industri ønsker å være relevant og rekruttere fra hele befolkningen må man ha "gender diversity"

Publisert

Oljebransjen er en mannsdominert bransje, men det er ikke noe bransjen selv ønsker. På oljemessen ONS arrangerte Petro Ladies Club en seanse der toppledere fra bransjen delte sine erfaringer om mangfold.

Etterpå tok enerWE en prat med noen av disse topplederne for å høre hvorfor det er så viktig med mangfold i oljebransjen.

- Hvis man som industri ønsker å være relevant og rekruttere fra hele befolkningen og hele talent poolen må man ha "gender diversity" og "gender equality" i selskapene, sier Maria Moræus Hanssen, administrerende direktør i oljeselskapet DEA, til enerWE.

Hun er selv en av de som har nådd helt til topps i denne mannsdominerte bransjen.

Bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass mener at mangfold også kan bidra til bedre lønnsomhet.

- Industrien bør gjenspeile samfunnet, og det er viktig at man tenker på forskjellige måter. Det at du har en industri som representerer hele mangfoldet bidrar til at du får et bredere spekter av forståelse og ideer, som igjen vil kunne bidra til bedre lønnsomhet, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i interesseorganisasjonen Norsk olje og gass.

Statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde trekker frem at bransjen har mange utfordringer, og at mangfold vil kunne bidra til en mer allsidig tilnærming for å løse disse utfordringene.

- Industrien har mange utfordringer fremover. Da trenger vi stort mangfold av ideer. Kvinner og menn er ulike i måten å løse problemer på. Da trenger vi å rekruttere fra hele bransjen, sier Ingvil Smines Tybring-Gjedde, statssekretær i Olje- og energidepartementet.

På spørsmål fra enerWE om foreldre også har et ansvar for å påvirke sine ungers valg, er Schjøtt-Pedersen klar på at de også bør tenke litt på hvordan de påvirker sine sønner og døtre.

- Jo flere kvinner i omsorgsyrker, jo færre kvinner i ingeniøryrker, slår Schjøtt-Pedersen fast.

Se hele reportasjen i videoen øverst i artikkelen.

Powered by Labrador CMS