TRONDHEIM 20030219Strømprisen når stadig nye høyder. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
TRONDHEIM 20030219Strømprisen når stadig nye høyder. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Omfattende skader på strømnettet i Agder etter ekstremværet

Publisert

Ekstremværet Knud gjorde store skader på strømnettet i Agder-fylkene. Lørdag formiddag var fortsatt nesten 15.000 av Agder Energis kunder uten strøm.

- Skadene på strømnettet er store flere steder på Agder. Det er tidkrevende reparasjonsarbeider som må gjøres, svært mange steder i vanskelig fremkommelig terreng. Det vil derfor fortsatt kunne ta tid før kundene får strømmen tilbake, opplyser Agder Energi lørdag formiddag.

Det var da fortsatt 14.950 strømkunder som ennå ikke hadde fått tilbake strømmen. Kraftselskapet hadde lørdag ekstra mannskaper ute for å reparere skadene.

– Feilsøkingsarbeidet har pågått for fullt gjennom natten. Der hvor det har vært mulig, er strømforsyningen lagt om slik at antall strømløse kunder er kraftig redusert. Så snart det ble dagslys lørdag morgen ble reparasjonsarbeidene på linjenettet startet opp igjen, opplyser Agder Energi.

Kraftselskapet minner for øvrig om at det er viktig å huske på å holde god avstand fra strømlinjer som har falt i bakken og trær som velter over strømlinjene.

– Berøring er livsfarlig! advarer Agder Energi og ber folk om å melde fra dersom de oppdager skader på strømledninger.

Ifølge Norges vassdrags og energidirektorat (NVE) er det i all hovedsak i Agder at folk mistet strømmen, men også i andre berørte områder har nettselskapene feilsøk og feilretting som første prioritet lørdag.

- NVE vil først etter rapport fra nettselskapene vite hvor mange som mistet strømmen på grunn av ekstremværet Knud, men det er minst 60.000 kunder, opplyser NVE.

NVE avsluttet sin beredskap klokken 11 lørdag formiddag. Ekstremværet var over natt til lørdag.