Valhall-feltet, Nordsjøen  20170815.Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen. Valhall-feltet, som består av til sammen seks oljeplattformer, har hatt oljeproduksjon siden 1982. Anlegget har produsert over 1 milliard fat olje siden den gang og har som ambisjon å pumpe opp 500 millioner fat olje til før den stenges ned.Bildet er tatt i forbindelse med finansminister Siv Jensen (Frp) sitt besøk til plattformen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Valhall-feltet, Nordsjøen 20170815.Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen. Valhall-feltet, som består av til sammen seks oljeplattformer, har hatt oljeproduksjon siden 1982. Anlegget har produsert over 1 milliard fat olje siden den gang og har som ambisjon å pumpe opp 500 millioner fat olje til før den stenges ned.Bildet er tatt i forbindelse med finansminister Siv Jensen (Frp) sitt besøk til plattformen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oljevekst bidro til økning i skatteinnbetalingene

Publisert

I januar og februar ble det betalt inn drøyt 137 milliarder skattekroner, en økning på 9 prosent fra samme periode i fjor. Mye av økningen kom fra oljenæringen.

46 milliarder kroner av innbetalingene kom fra upersonlige skattytere, inkludert oljeselskapene. Det viser skatteregnskapet fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Siden 2016 har skattene på utvinning av petroleum gradvis tatt seg opp, og ved utgangen av februar utgjorde de over en tidel av de samlede innbetalingene. Nesten 60 prosent av økningen kommer fra denne typen skatt.

(©NTB)