Nylig var tidligere oljedirektør Gunnar Berge på besøk hos den ferske oljedirektøren Ingrid Sølvberg i Oljedirektoratet.
Nylig var tidligere oljedirektør Gunnar Berge på besøk hos den ferske oljedirektøren Ingrid Sølvberg i Oljedirektoratet.

- Det er lett å si når en vet at det likevel ikke vil bli gjort

Tidligere oljedirektør Gunnar Berge oppgitt over de som vil stenge oljeproduksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere oljedirektør og styreleder i oljeselskapet Petoro, Gunnar Berge, har ikke mye til overs for miljøorganisasjoner og andre som den siste tiden har kritisert norsk oljebransje. Det gir han uttrykk for til enerWE.

- Den kritikken synes jeg har vært høyst uberettiget. Selv om det helt klart er noen utfordringer som bransjen må forholde seg til, sier han.

- Hva tenker du om de som sier at de vil stenge ned oljeproduksjonen nærmest over natten?

De kan da ikke mene at man bare skal stenge ned landets viktigste næring?

Gunnar Berge

- Det er lett å si når en vet at det likevel ikke vil bli gjort. De kan da ikke mene at man bare skal stenge ned landets viktigste næring? Men om man foreslår noe man vet ikke vil bli gjort, kunne man heller latt være, mener jeg, sier Berge til enerWE.

Gunnar Berge var oljedirektør fra 1997 til 2007. Han har vært finansminister, kommunalminister, Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og parlamentarisk leder i partiet.