Thorbjørn Kjus og Thina Saltvedt
Thorbjørn Kjus og Thina Saltvedt

Stor usikkerhet om oljeprisen

Publisert

Usikkerheten rundt oljeprisen er meget stor, og den kan like godt falle ned på 30-tallet igjen som skyte i været. Oljeanalytikere mener en frys i produksjonen vil være positiv, men tviler på at det vil skje.

– Det er ekstrem usikkerhet i markedet nå. Flere tror Saudi-Arabia driver et spill for igjen å legge skylden på Iran. Saudi-Arabia vet at Iran ikke vil fryse produksjonen, sier DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus til Dagens Næringsliv.

Oljekartellet OPEC har denne uken møter på sidelinjen av Energy Forum (IEF15) i Algerie. Saudi-Arabia kom samtidig med signaler om at landet er villig til å fryse produksjonen på januarnivå, mot at Iran også fryser sin produksjon.

– Det vil helt klart være veldig positivt for oljeprisen. Hvis det virkelig gjennomføres et frysvedtak, kan prisen i slutten av 2017 komme opp i over 70 dollar fatet, sier Kjus. Nordeas oljeanalytiker Thina Saltvedt tror ikke det kommer en beslutning om frys i produksjonen under møtene i Alger, men at det vil komme opp igjen på OPEC-møtet i november.