Valhall-feltet, Nordsjøen  20170815.Deler av Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen med den nedlagte hotellriggen til venstre. Valhall-feltet, som består av til sammen seks oljeplattformer, har hatt oljeproduksjon siden 1982. Anlegget har produsert over 1 milliard fat olje siden den gang og har som ambisjon å pumpe opp 500 millioner fat olje til før den stenges ned.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Valhall-feltet, Nordsjøen 20170815.Deler av Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen med den nedlagte hotellriggen til venstre. Valhall-feltet, som består av til sammen seks oljeplattformer, har hatt oljeproduksjon siden 1982. Anlegget har produsert over 1 milliard fat olje siden den gang og har som ambisjon å pumpe opp 500 millioner fat olje til før den stenges ned.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oljeprisen medvirkende til økt handelsoverskudd i juni

Publisert

Stigende priser på norsk olje og gass samt på fisk og maskiner, bidro sammen med mindre import til å øke handelsoverskuddet i forrige måned.

I juni utgjorde eksporten av varer 80,9 milliarder kroner, noe som er 18,2 prosent mer enn i juni i fjor, viser tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Vareimporten sank samtidig med 12,4 prosent til 58,9 milliarder kroner.

Handelsoverskuddet for juni i år endte dermed på 22 milliarder kroner.

Fastlandseksporten endte på rekordhøye 39,9 milliarder i juni, 7,1 prosent mer enn i samme måned i fjor, mens eksporten av råolje alene utgjorde 22,1 milliarder kroner, en økning på hele 29.5 prosent sammenlignet med juni i fjor.

Naturgasseksporten økte med hele 38 prosent og endte på 17,9 milliarder kroner.

(©NTB)