Doha, Qatar 20161016.Fellestart Menn i årets  Sykkel-VM  2016. Foran Truls Korsæth og  Edvald Boasson Hagen  i årets sykkel-VM i Doha.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Doha, Qatar 20161016.Fellestart Menn i årets Sykkel-VM 2016. Foran Truls Korsæth og Edvald Boasson Hagen i årets sykkel-VM i Doha.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Oljenedturen får skylden for sponsornedtur

Publisert

Hittil har arrangørene av sykkel-VM i Bergen bare klart å finne drøyt halvparten så mange sponsorkroner som planlagt. Nå kutter de ambisjonene.

I utgangspunktet var planen å få inn 33 millioner kroner fra lokale sponsorer, men fasiten er bare 18 millioner så langt. Dermed dekker sponsorinntektene mindre enn en tidel av de totale kostnadene ved arrangementet, som foreløpig har en prislapp på nærmere 200 millioner kroner, skriver Bergens Tidende.

– Jeg må ærlig si at vi gjerne skulle hatt litt flere sponsorer. Vi jobber intenst med å få dette til, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen. Ambisjonene er nå justert ned til 25 millioner, men med bare fem måneder igjen til sykkelfesten, mangler det fortsatt seks-sju millioner.

Ifølge sykkelpresidenten er det nedturen i oljesektoren som er den største enkeltforklaringen på hvorfor sponsorene uteblir.

– Vi hadde avtaler som var kommet langt på vei da oljenedturen satte inn. De ble satt på vent, og ble ingenting av.

Prosjektbudsjettet er justert ned til 135 millioner kroner, men avisen har regnet seg fram til at de totale kostnadene relatert til VM ligger på 195,5 millioner kroner.

(©NTB)