Hanøytangen  20160115.NB! Plattformen er fra 1 mars 2016 satt i drift på Johan Sverdrup-feltet.Oljeplattformen Deepsea Atlantic her i opplag på Hanøytangen utenfor Bergen. Oljeindustrien er i fritt fall på grunn av rekordlav oljepris. Stadig kommer det meldinger om nye oppsigelser og oljefartøy som legges i opplag.Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Hanøytangen 20160115.NB! Plattformen er fra 1 mars 2016 satt i drift på Johan Sverdrup-feltet.Oljeplattformen Deepsea Atlantic her i opplag på Hanøytangen utenfor Bergen. Oljeindustrien er i fritt fall på grunn av rekordlav oljepris. Stadig kommer det meldinger om nye oppsigelser og oljefartøy som legges i opplag.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Oljenæringen trenger over 1.000 nye folk

Publisert

En rundspørring blant de ti største medlemsbedriftene i Norsk olje og gass, viser at de planlegger å rekruttere 850 nye medarbeidere pluss 160 lærlinger.

Behovet for nye folk i året som kommer, er størst på ingeniørsiden, ifølge undersøkelsen bransjeorganisasjonen har gjennomført.

– Olje- og gassindustrien står foran spennende utfordringer. Vi har ambisjon om å ligge blant de fremste i verden i bruk av digitale løsninger. Mange oppgaver skal automatiseres. Dette er spennende faglige utfordringer, sier administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass.

Rundspørringen er gjort i forbindelse med organisasjonens årskonferanse, som starter i Oslo torsdag. Bransjen har vært gjennom noen krevende år med fallende oljepriser. Kostnadskutt har bidratt til at det er mulig å gjennomføre prosjekter til lavere pris, noe som har ført til økt aktivitet, ifølge organisasjonen.

– Denne industrien drives fremover av kompetanse. Nå står vi foran en ny tid hvor vi skal ta i bruk ny teknologi og samtidig løfte næringen inn i lavutslipp-samfunnet. Da trenger vi de klokeste hodene, og de mest motiverte ungdommene, sier Schjøtt-Pedersen.

Til tross for optimismen i undersøkelsen, er ikke bildet entydig positivt for alle, og Norsk olje og gass påpeker at bemanningsbehovet varierer fra bedrift til bedrift.

(©NTB)