Oljen skiller øst og vest

Publisert

Kommentar av Chul Christian Aamodt, Adm. Dir. enerWE

Hva du mener om oljebransjen og det grønne skiftet avhenger av hvor i landet du bor.

Jeg har to type venner

Jeg studerte på NTNU i perioden 1996 til 2001. De aller fleste av mine studievenner begynte å jobbe i oljebransjen i Stavanger. Jeg har fortsatt god kontakt med mange av mine tidligere studievenner.

Like før jul var jeg i et 40-årslag til en god venn i Stavanger. Ut på kvelden penset praten seg mer og mer inn på hvordan vi kan redde oljebransjen.

Flere hadde også syrlige kommentarer om Oslo-folket. En gjentakende kommentar fra mine venner i Stavanger var:

Folk i Oslo tror vi skal kunne leve av det grønne skiftet allerede nå...de forstår lite om hvor pengene kommer fra!

Jeg har ukependlet til Stavanger i 12 år, men jeg har hele tiden bodd i Oslo.

Når jeg er sammen med mine venner i Oslo prater de som oftest negativt om oljebransjen. En gjentakende kommentar fra mine venner i Oslo er:

Folk i Stavanger må snart forstå at vi ikke kan bruke VÅRE penger på å redde en døende bransje.

Mine venner i Oslo leser Shifter og prater om disruption, innovasjon, delingsøkonomi og det grønne skiftet. Noen går så langt at de ønsker bruke hashtaggen #FUCKOIL på arrangementer finansiert av den norske staten som omhandler innovasjon.

Det går et stort skille mellom mine venner i Oslo og mine venner i Stavanger. La oss kalle det oljeskillet (takk for forslag, Andreas Veggeland).

Ikke god nok statistikk

Selv om jeg ikke har gjort et bredt utvalg av Norges befolkning, så synes jeg det er interessant å se hvor stor forskjell det er blant mine venner når det gjelder synet på oljebransjen basert på om de bor i Stavanger eller Oslo.

Spesielt sett i lys av at det handler om så store spørsmål som:

Powered by Labrador CMS