Gardermoen  20170505.Olje- og energiminister Terje Søviknes på landsmøtet til Fremskrittspartiet på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Gardermoen 20170505.Olje- og energiminister Terje Søviknes på landsmøtet til Fremskrittspartiet på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Oljeministeren venter utbyggingsplaner til en verdi av 125 milliarder kroner

Publisert

Verdien av utbyggingsplanene som oljeselskapene leverer i år vil øke med 100 milliarder kroner fra i fjor, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp).

I løpet av årets første halvår er det levert inn utbyggingsplaner til Olje- og energidepartementet med en verdi på rundt 43,9 milliarder kroner. Til sammenligning ble det i løpet av hele fjoråret levert inn fem utbyggingsplaner til en verdi av 26 milliarder kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

– Det sier litt om at det er arbeid på gang og nye utbygginger på gang som vil generere både sysselsetting og store verdier for fellesskapet. Det er positive utviklingstrekk, sier Søviknes.

Han legger til at departementet forventer å få inn totalt ti utbyggingsplaner til en verdi av 125 milliarder kroner ved slutten av året.

(©NTB)