Equipment, cables and piping as found inside of a modern industrial power plant
Equipment, cables and piping as found inside of a modern industrial power plant

Oljekutt ga nedgang i industriproduksjonen

Publisert

Norsk industriproduksjon falt med 1,7 prosent i tredje kvartal i år, sammenlignet med andre kvartal. Det er bedrifter innen oljesektoren som fortsatt bidrar mest til nedgangen.

Blant bedrifter som leverer til oljesektoren er nedgangen alene hele 6,3 prosent. Størst er nedgangen innen maskinindustri, bygging av skip og oljeplattformer og innenfor maskinreparasjon- og installasjon, viser de sesongjusterte tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

En økning på 3,8 prosent innen næringsgruppene oljeraffinering, kjemisk farmasøytisk industri i samme periode bidrar til å dempe nedgangen noe i tredje kvartal.

De siste tolv månedene har norsk industriproduksjon gått ned med hele 7,5 prosent fra august 2015 til august 2016. Til sammenligning har industriproduksjonen i eurolandene gått opp med 2 prosent i samme periode.

Det finnes imidlertid også positive tendenser i norsk industriproduksjon. Etter en kraftig nedgang fra juli til august viser månedstallene en økning fra august til september på 2,2 prosent. (©NTB)