JELØY  20180114.Partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) (t.v.) og Trine Skei Grande (V) på Hotel Jeløy Radio etter at Venstre har besluttet at de vil gå inn i regjering med Høyre og Frp. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
JELØY 20180114.Partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) (t.v.) og Trine Skei Grande (V) på Hotel Jeløy Radio etter at Venstre har besluttet at de vil gå inn i regjering med Høyre og Frp. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oljefolk i nord: – Vi er skuffet, men gir oss ikke

Publisert

Lofoten, Vesterålen og Senja blir uten oljevirksomhet fram til 2021. Kjell Giæver, direktør i Petro Arctic, er skuffet, men håper på fremtidige utredninger.

Søndag ble det klart at Trine Skei Grande og Venstre går inn i regjering med Høyre og Frp etter snaue to uker med harde regjeringsforhandlinger. En av Grandes forhandlingsseiere er at det ikke skal åpnes for konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i perioden 2017–2021.

Dette er direktør i interesseorganisasjonen Petro Arctic, Kjell Giæver skuffet over.

– Men vi gir oss ikke. Nå får vi jobbe enda hardere og ikke minst klokere slik at Nord-Norge står samlet og er en tydelig stemme for kunnskap og verdiskaping ved neste korsvei. sier Giæver i en pressemelding.

Giæver mener at ved å legge konsekvensutredningen av Lofoten, Vesterålen og Senja på is, sier den ferske regjeringen dermed nei til kunnskap.

– En konsekvensutredning ville gitt oss tilgang til ny kunnskap og fakta om klimaeffekter, oljevern, samvirke, ringvirkninger og mulige utfordringer ved en framtidig olje og gass aktivitet i Nordland VI, VII og Troms II, sier Giæver.

(©NTB)