Oslo  20171205.Børsen i Oslo.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo 20171205.Børsen i Oslo.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Oljefest på Oslo Børs

Publisert

Hovedindeksen endte på 891,68 poeng, en oppgang på 0,88 prosent.

Equinor-aksjen var dagens mest omsatte, og den hadde en framgang på 1,56 prosent. Nest mest omsatt var en annen oljeaksje, nemlig Aker BP, som endte dagen med en oppgang på 4,86 prosent.

Dagens største rakett var Seadrill, som skjøt i været og hadde en kursvekst på 48,88 prosent. Dermed fulgte aksjen utviklingen som har vært på børs i USA etter at Oslo Børs stengte onsdag. Aksjen lå før åpning over 50 prosent høyere enn da den norske børsen stengte, skriver Hegnar.

Et av selskapene som gikk mest tilbake i løpet av dagen, var Norwegian, etter signaler fra selskapet IAG om at de ikke nødvendigvis trenger å kjøpe det norske flyselskapet.

- Dette er ikke en avtale jeg er nødt til å gjennomføre. Vi har uttrykt en interesse. Om de ikke ønsker å bli kjøpt av IAG, så er det greit. Jeg er ikke interessert i å gjøre noe fiendtlig, det er ikke min stil, sa IAG-direktør Willie Walsh til Reuters fredag.

Den tunge børsdagen for Norwegian endte med en tilbakegang på 7,43 prosent.

Rundt stengetid ble et fat nordsjøolje omsatt for rundt 79,3 dollar, noe som betyr en svak tilbakegang det siste døgnet.

Ute i Europa var det en mer negativ stemning i løpet av dagen. DAX 30-indeksen i Frankfurt gikk tilbake med 0,29 prosent, FTSE 100 i London gikk tilbake med 0,27 prosent, mens CAC 40 i Paris hadde en negativ kursendring på 0,14 prosent.

(©NTB)