Oslo  20120704. Leder i SAFE Hilde-Marit Rysst ankommer Riksmeklingsmannens kontor. Partene i oljestreiken møttes på Riksmeklingsmannens kontor onsdag kl. 15.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Oslo 20120704. Leder i SAFE Hilde-Marit Rysst ankommer Riksmeklingsmannens kontor. Partene i oljestreiken møttes på Riksmeklingsmannens kontor onsdag kl. 15.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Oljefagforening kan miste en tredel av medlemmene

Publisert

Statoil-ansatte vurderer å trekke seg ut av Safe på grunn av en interessekonflikt. I så fall mister fagforeningen en tredel av medlemmene sine.

De ansatte i Statoil hevder at Safe ikke lenger representerer medlemmene som jobber i oljeselskap godt nok, skriver NRK.

Ifølge de Statoil-ansatte NRK har pratet med, representerer Safe først og fremst interessene til de ansatte i leverandørindustrien, heller enn dem i oljeselskapene. De to har ofte ulike interesser, for eksempel når oljeselskapene må kutte i leverandørkostnader for å bevare egne ansatte.

Konflikten blusset særlig opp etter Safe-kongressen for noen uker siden. Der tapte de Statoil-ansattes kandidat kampen om nestledervervet og deretter trakk de Statoil-ansatte seg fra alle sentrale verv i Safe.

Statoil-klubben har satt ned et utvalg for å utrede alternativer til fortsatt medlemskap i Safe.

Hvis de Statoil-ansatte melder seg ut, mister Safe 2800 medlemmer, en tredel av medlemmene. Leder i Safe, Hilde-Marit Rysst er kjent med utvalget og sier at det vil være dramatisk å miste Statoil.

– Dette henger nok sammen med valget på kongressen, for det har ikke vært noe tema tidligere. Jeg skal selvfølgelig sjekke med Statoil-klubben en ekstra gang om det er noen saker vi ikke har svart godt nok på når det gjelder deres behov, sier Rysst til NRK.

(©NTB)