Avtroppende oljedirektør Bente Nyland. Foto: Oljedirektoratet
Avtroppende oljedirektør Bente Nyland. Foto: Oljedirektoratet

- Største nøtten blir å sikre produksjon av lønnsomme ressurser

Avtroppende oljedirektør Bente Nyland om etterfølgeren Ingrid Sølvbergs største utfordringer.

Publisert

I forrige uke ble det klart at det er Ingrid Sølvberg som blir ny oljedirektør etter Bente Nyland. Nyland har bekledd åremålsstillingen i to perioder, totalt 12 år. Overfor enerWE forteller Nyland at hun er særdeles fornøyd med at det er Sølvberg som er ansatt.

- Det er en god ansettelse – jeg ansatte jo Ingrid selv i min tid. Hun har bred erfaring fra industri og forvaltning og kjenner Oljedirektoratets oppdrag og medarbeidere godt. Dette kommer til å gå helt fint, sier hun.

Spurt om hva som vil bli den største nøtten å knekke for hennes etterfølger, svarer hun slik;

- Det er blitt knekt mange nøtter helt siden Ekofisk og hvert tiår har sine. Viktig nå er å sikre at lønnsomme ressurser bli produsert, at nye tekniske løsninger blir vurdert og at industrien samtidig gjør sitt for å redusere utslippene og fokus på sikkerheten. Med andre ord så er det mye likt som før, men kanskje viktigst at det fortsatt utdannes kompetent arbeidskraft som kan ta industrien videre, sier hun.

- Har du noen råd til Ingrid Sølvberg?

Viktig å følge samfunnsdebatten og sikre at den er faktabasert

Bente Nyland

- Jeg tenker hun må finne sin måte å løse jobben på, men viktig at samfunnsoppdraget til Oljedirektoratet er i fokus. Samtidig viktig å følge samfunnsdebatten og sikre at den er faktabasert.

- Har fortsatt mye engasjement

Nyland er fornøyd med det hun har oppnådd i din åremålsperiode.

- Absolutt, jeg har ledet et direktorat med dedikerte og lojale medarbeidere som står på og ikke minst møtt en industri som er spennende, høykompetent og som er god til å finne løsninger når den vil, sier hun og berømmer sine kolleger.

I årene hun har styrt Oljedirektoratet (OD) har det vært en rivende utvikling på mange områder.

Det er mange petroleumsproduserende land som misunner oss den forvaltningen vi har

Bente Nyland

- Aktiviteten økt og produksjonen har stabilisert seg. Det er skjedd mye på teknologisiden og digitaliseringen er i ferd med å ta seg til et nytt nivå som vil bety mye – også med tanke på å redusere utslippene. At OD fikk oppdraget med å kartlegge havbunnsmineraler åpnet nye muligheter – det samme kartleggingen av lagringsplasser for CO2. Og ikke minst at det fortsatt skapes store verdier som går tilbake til samfunnet. Det er mange petroleumsproduserende land som misunner oss den forvaltningen vi har, sier hun.

Når Sølvberg er på plass i jobben som oljedirektør, har ikke Nyland en ny jobb å gå til, men hun er ikke bekymret.

- Jeg har ingen konkrete planer, men regner med at det ordner seg på et vis. Jeg har fortsatt mye engasjement i meg og er for «ung» til å pensjonere meg helt, avslutter hun.