Lillehammer  20170519.Milj¯partiet De Gr¯nnes landsm¯te p Lillehammer 2017. Une Aina Bastholm etter Âpningstalen p MDG-landsm¯tet p Scandic Lillehammer Hotel. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Lillehammer 20170519.Milj¯partiet De Gr¯nnes landsm¯te p Lillehammer 2017. Une Aina Bastholm etter Âpningstalen p MDG-landsm¯tet p Scandic Lillehammer Hotel. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Oljedebatten har snudd siden forrige valgkamp

Publisert

MDG-talsperson Une Bastholm mener årets skolevalg viser et kjemperesultat for partiet. – Det lover godt for stortingsvalget, sier hun.

MDG kommer godt over sperregrensen i skolevalget, med 6,8 prosents oppslutning. Det er det samme som partiet fikk i 2015, og en framgang på 3 prosentpoeng siden 2013.

Bastholm mener skoleresultatene viser at unge generelt er mer opptatt av klima og miljø enn de voksne.

–Og de har ofte stor kunnskap om utfordringene. Unge velgere er nok også mer visjonære, de har framtidshåp og ser at Norge har mange muligheter. Det er ikke rart de ønsker seg politikere som tar vare på framtiden og tenker rettferdighet på tvers av generasjoner. Det er dagens unge som skal leve med konsekvensene av dagens klimapolitikk, sier hun til NTB.

Anna Kvam, talsperson i Grønn Ungdom, sier de har sett en endring i ungdommens holdning til utfasing av oljenæringa under skoledebattene.

–Oljedebatten har snudd siden forrige valgkamp. I årets skoledebatter har det vært ukult å forsvare olja, vi får applaus for å snakke om utfasing av olja. Slik var det ikke i 2015, men nå har vi klart å flytte debatten, sier hun.

(©NTB)