– Jeg har gledet meg til å begynne å jobbe i Norges viktigste næring

Anniken Hauglie har sin første dag på jobb som leder for Norsk olje og gass etter seks måneders karantene.

Publisert

Anniken Hauglie ble tidligere i år ansatt som ny sjef for bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass etter at Karl Eirik Schøtt-Pedersen sluttet i januar.

Hun har tidligere vært arbeids- og sosialmiister i Erna Solbergs regjering, og måttte vente i seks måneder før hun tiltrådte som følge av karanteneregelverket.

– Jeg har gledet meg til å begynne å jobbe i Norges viktigste næring, som har lagt mye av grunnlaget for den velferden vi i dag setter så stor pris på, og verdiskapingen og kompetansen vi nyter godt av i by og bygd og i næringer langt utover bransjen selv, sier Anniken Hauglie i en kommentar på Norsk olje og gass sin hjemmeside.

Hauglie er utdannet cand.polit fra Universitetet i Oslo, og har også vært byråd i Oslo.

– Det har vært uvant ikke å kunne jobbe i en så lang periode, og det har vært et veldig annerledes halvår å måtte stå «på sidelinjen» når man egentlig bare ønsker å bidra. Men nå er det over! Nå gleder jeg meg til å være med og «dra lasset», til å bidra til verdiskaping og vekst, til inntekter og velferd, til bærekraft og endringer for fremtiden, sier Hauglie.