I statsråd i dag fikk Erlend Jordal
I statsråd i dag fikk Erlend Jordal

Forlater jobben hos Bru: - Jeg er i en prosess

Erlend Jordal slutter som politisk rådgiver for olje- og energiminister Tina Bru.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble det kjent at det er duket for endringer blant olje- og energiminister Tina Brus politiske rådgivere. I en pressemelding fra Olje- og energidepartementet (OED) heter det at politisk rådgiver Erlend Jordal fratrer som politisk rådgiver for olje- og energiminister Tina Bru 17. januar 2021.

Det ble derfor under ett år i departementet for Jordal. Han startet i jobben i slutten av mars i år. Den gangen kom han fra bransjeorgansisasjonen Norsk Olje og gass, men har også bakgrunn fra lokalpolitikken i Stavanger Høyre.

På sin Facebookside skriver Jordan følgende (gjengitt med tillatelse fra Jordal);

- I dag skal jeg ut på nye eventyr. Jeg er evig takknemlig for å få ha jobbet med fantastiske Tina Bru her i OED. Det har vært et krisepreget år, med et nedstengt Oslo og mange krevende saker å henge fingrene i. Men nå er jeg klar for nye utfordringer, og en sivil jobb. Ekstra glad er jeg for at når vi nå bytter hos Tina, så er det fantastiske Karoline Sjøen Andersen, som jeg kjenner så godt, som tar over jobben. Derfor vil jeg takke Tina med en stor virtuell klem, og ønske Karoline lykke til. Og før jeg går ut dørene skal vi ha en kjekk handover-uke først - så blir det Stavangerbound, skriver han.

Når enerWE spør hvor han skal jobbe, er han hemmelighetsfull.

- Jeg er i en prosess, og kan ikke si mer enn det på det nåværende tidspunkt, sier han til enerWE.

Etterfølger er også fra Rogaland Høyre

Karoline Sjøen Andersen.
Karoline Sjøen Andersen.

Statsministerens kontor har altså engasjert Karoline Sjøen Andersen som politisk rådgiver for Bru, og hun starter i jobben førstkommende mandag. I en melding fra OED heter at det at Andersen kommer fra stillingen som prosjektleder i Norwegian Offshore Wind Cluster i Haugesund og har en mastergrad i materialvitenskap for energi og nanoteknologi fra Universitetet i Oslo (2020).

Parallellt med stillingen i Norwegian Offshore Wind Cluster har hun vært fungerende daglig leder i Norwegian Marine & Energy Complex.

Karoline Sjøen Andersen har hatt flere verv i Rogaland Høyre. Hun har sittet i bystyret i Haugesund siden 2019 hvor hun er fraksjonsleder for plan- og miljøutvalget. Hun er også uformell leder av klimanettverket i Rogaland Høyre.

- Jeg ser frem til å få Karoline på laget som politisk rådgiver. Hun har en utdanningsbakgrunn og erfaring som gjør at hun har god kjennskap til energifeltet. Mest av alt har Karoline likevel politisk engasjement og kunnskap vi skal få mye nytte av. Jeg vil samtidig takke Erlend Jordal for jobben han har gjort gjennom nesten ett år i OED, i en svært krevende tid med koronapandemien og mange store saker innen våre sektorer, sier olje- og energiminister Tina Bru i meldingen.