Olje- og gassfunn større enn forventet

Publisert

Nær Njordfeltet i Norskehavet.

Det tyske selskapet VNG har funnet mer olje og gass enn forventet i en undersøkelsesbrønn ved Njordfeltet i Norskehavet.

I Norge er selskapet 73 ansatte, forteller Marleen Lachet, Kommunikasjonssjef i VNG Norge til enerWE.no.

Brønnen ble boret på Haltenterrassen om lag 33 kilometer sørvest for Njordfeltet.

Testresultatene viser et funn som er mye større enn opprinnelig anslått, opplyser VNG Norge.

Foreløpige beregninger antyder at funnets størrelse er på mellom 8 og 27 millioner standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbare oljeekvivalenter.

Prøvebrønnen, som ble boret til en dybde av 3.738 meter under havoverflaten, blir nå permanent plugget og forlatt. VNG Norge er operatør i lisensen med en andel på 30 prosent. Spike Exploration har også 30 prosent. Faroe Petroleum Norges eierandel er på 25 prosent, og Rocksource Exploration Norway har 15 prosent.

Torsdag opplyste Oljedirektoratet at det tyske selskapet Wintershall har avsluttet prøveboring om lag 8 kilometer nordøst for Tyrihansfeltet. Foreløpige beregninger viser et funn på mellom 1 og 4 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter, en nedjustering fra et forhåndsanslag på 3-20 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter.

Det franske selskapet GDF Suez har på sin side måttet konstatere at prøveboring i Johan Castberg om lag 130 kilometer nordvest for Snøhvitfeltet i Barentshavet ikke ga resultat. Tørr brønn, er konklusjonen.

©NTB