Olje- og gassbransjen bidrar med 54 ekstra oljemilliarder til staten

Publisert

I dag ble det reviderte statsbudsjettet for 2017 lagt frem av regjeringen. Som vanlig når statsbudsjetter legges frem, er det mest fokus på hvem som får mer penger og hvem som eventuelt får mindre. Fullt så mye oppmerksomhet får ikke inntektene, eller de som bidrar med de.

I regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett legges det til grunn at statens inntekter fra petroleumsvirksomheten blir 179 mrd. kroner. Det er 54 milliarder mer enn i 2016, forteller bransjens interesseorganisasjon Norsk olje og gass.

– Det viser nok en gang betydningen petroleumsnæringen har for å finansiere det norske velferdssamfunnet, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass.

Schjøtt-Pedersen advarer mot at vi i fremtiden kan ta et høyt inntektsnivå for gitt. Han mener industripolitikken til oljefiendtlige partier vil ta Norge i feil retning.

– Skal vi opprettholde inntektene i fremtiden er det av avgjørende betydning at de store partiene står sammen om å sikre den norske velferden. For å opprettholde inntektene trenger vi et høyt aktivitetsnivå i olje- og gassnæringen de neste tiårene, sier Schjøtt-Pedersen.

Les også: