Oslo  20170109.Ola Borten Moe, leder av programkomiteen og nestleder i Senterpartiet legger det frem det nye partiprogrammet mandag.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20170109.Ola Borten Moe, leder av programkomiteen og nestleder i Senterpartiet legger det frem det nye partiprogrammet mandag.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ola Borten Moes oljeselskap kjøper oljeandeler for milliarder

Publisert

Ola Borten Moe og Erik Hauganes selskap Okea har kjøpt Totals andel av Gina Krog-feltet for 3 milliarder kroner.

Selskapet søker nå 4,8 milliarder kroner i kapital før børsnotering.

I to år har den tidligere olje- og energiministeren og Sp-nestlederen og den tidligere Det Norske-sjefen arbeidet med Norges nyeste oljeselskap, Okea, skriver Finansavisen.

Støttet av Seacrest inngikk de avtale om kjøp av Repsols 60 prosent i Yme, hvilket i fjor høst ble redusert til 45 prosent. I april i fjor kjøpte de 0,554 prosent av Ivar Aasen-feltet fra OMV. Tre måneder senere kjøpte de 30 prosent av Grevling-funnet. Deretter kjøpte de Wintershalls 10 prosent i Yme.

Nå har de nettopp sikret seg 15 prosent av Gina Krog-feltet fra Total. Andelen har en prislapp på 350 millioner dollar eller rundt tre milliarder kroner og har produksjonsstart om få uker.

Okea går på Oslo Børs innen 12 måneder, men må først få inn 560 millioner dollar i kapital. Det tilsvarer 4,8 milliarder kroner fordelt på 2,2 milliarder kroner i egenkapital og 2,6 milliarder kroner i obligasjonslån.

Hittil er det investert 70 millioner dollar i Okea, tilsvarende 590 millioner kroner.

(©NTB)