Valhall-feltet, Nordsjøen  20170815.Deler av Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen med den nedlagte hotellriggen til venstre. Valhall-feltet, som består av til sammen seks oljeplattformer, har hatt oljeproduksjon siden 1982. Anlegget har produsert over 1 milliard fat olje siden den gang og har som ambisjon å pumpe opp 500 millioner fat olje til før den stenges ned.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Valhall-feltet, Nordsjøen 20170815.Deler av Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen med den nedlagte hotellriggen til venstre. Valhall-feltet, som består av til sammen seks oljeplattformer, har hatt oljeproduksjon siden 1982. Anlegget har produsert over 1 milliard fat olje siden den gang og har som ambisjon å pumpe opp 500 millioner fat olje til før den stenges ned.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Økt optimisme innenfor oljebransjen

Publisert

Bedrifter innen olje- og gassvirksomheten er optimistiske med tanke på framtiden og hvordan 2018 kommer til å bli. Det viser SR-banks konjunkturbarometer.

Banken la onsdag fram sitt konjunkturbarometer for 2018, og registrerer at olje- og gassbedrifter er spesielt optimistiske, skriver Rogalands Avis.

Over 600 bedrifter har svart på undersøkelsen, og over 60 prosent av disse er optimistiske med tanke på utviklingen i 2018.

– Olje- og gassindustrien er den mest positive. Der ser vi nesten 70 prosent. Man forventer økt aktivitet og en vekst som er lønnsom. Det betyr flere ansatte. Vi hadde ikke trodd det, men oljejobber er på vei tilbake. Det er gledelig, overraskende og imponerende, sier Kyrre Knudsen, sjeføkonom i SR-Bank.

Totalt svarer 39 prosent at de ikke er spesielt optimistiske.

– Det ser ikke like lyst ut for hele bransjen, men syklusen slår inn ulikt for de ulike segmentene i bransjen, understreker oljeminister Terje Søviknes (Frp).

Ifølge Dagens Næringsliv må man tilbake til 2013 og 2014 for å finne samme type optimisme, og da lå indeksen faktisk litt under.

– Den gang snakket vi om en oljepris som var langt høyere enn den er nå, sier informasjonsdirektør Thor-Christian Haugland i SR-Bank til avisen.

(©NTB)