Bilde av Rynning-Tønnesen

Vil spytte inn milliarder

Styrker egenkapital med 10 mrd. Regjeringen har lagt fram et forslag om å spytte inn 5 milliarder kroner i Statkraft. Samtidig skal mindre utbytte gjøre at selskapets egenkapital blir styrket med til sammen 10 milliarder kroner. Vi er svært tilfreds med at regjeringen med dette forslaget støtter Statkrafts strategi. Økt egenkapital og lavere fremtidige utbytter … Continued

Styrker egenkapital med 10 mrd.

Regjeringen har lagt fram et forslag om å spytte inn 5 milliarder kroner i Statkraft. Samtidig skal mindre utbytte gjøre at selskapets egenkapital blir styrket med til sammen 10 milliarder kroner.

Vi er svært tilfreds med at regjeringen med dette forslaget støtter Statkrafts strategi. Økt egenkapital og lavere fremtidige utbytter sikrer forutsigbarhet og mulighet til videre vekst innen fornybar energi, sier styreleder Olav Fjell i en pressemelding fra Statkraft.

Kapitalen vil gå til investeringer i vannkraft, vindkraft, fjernvarme og annen fornybar energi. Satsingen vil skje i Norge og i Europa for øvrig, samt i fremvoksende markeder i Asia og Sør-Amerika, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.