Bilde av Gro Brækken

Vil falle med 24 mrd.

Deretter vil det stabiliseres. Investeringene i norsk petroleumsnæring vil falle og stabilisere seg på et lavere nivå enn i dag, spår bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass. I organisasjonens nye konjunkturrapport anslås det at investeringene vil falle fra 221 milliarder kroner i år til 197 milliarder neste år – målt i dagens kroneverdi. Både etterspørselen etter … Continued

Deretter vil det stabiliseres.

Investeringene i norsk petroleumsnæring vil falle og stabilisere seg på et lavere nivå enn i dag, spår bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass.

I organisasjonens nye konjunkturrapport anslås det at investeringene vil falle fra 221 milliarder kroner i år til 197 milliarder neste år – målt i dagens kroneverdi.

Både etterspørselen etter petroleum og kostnadsnivået på norsk sokkel bidrar til de fallende investeringene. Allerede for to år siden spådde Norsk olje og gass at toppen ville bli nådd i 2014.

Den nedgangen i investeringsnivå som nå er i ferd med å skje er derfor i betydelig grad en varslet korreksjon, sier fagsjef Bjørn Harald Martinsen i Norsk olje og gass.

Samtidig understreker organisasjonen at investeringsnivået fortsatt vil være høyt historisk sett, selv om det blir lavere enn i dag. Mellom 2015 og 2019 tror Norsk olje og gass at investeringene vil ligge mellom 190 og drøye 200 milliarder kroner.

Organisasjonen tror den samlede produksjonen snart kan ta seg opp, etter å ha falt i om lag ti år. Nye funn er nødvendig for å unngå at produksjonen igjen skal falle.