Tidligere DNO-topp klager

Vil at saken skal henlegges som «intet straffbart forhold». Økokrim har henlagt en sak mot tidligere styreleder Berge Gerdt Larsen i oljeselskapet DNO etter bevisets stilling. Larsen vil imidlertid at saken skal henlegges som «intet straffbart forhold». Larsen ble i 2011 siktet for markedsmanipulasjon i forbindelse med salg av aksjer i DNO International tre år … Continued

Vil at saken skal henlegges som «intet straffbart forhold».

Økokrim har henlagt en sak mot tidligere styreleder Berge Gerdt Larsen i oljeselskapet DNO etter bevisets stilling. Larsen vil imidlertid at saken skal henlegges som «intet straffbart forhold».

Larsen ble i 2011 siktet for markedsmanipulasjon i forbindelse med salg av aksjer i DNO International tre år tidligere. I samme sak er DNO og administrerende direktør Helge Eide ilagt forelegg på henholdsvis 20 og 1,3 millioner kroner.

Økokrim opplyste i et brev til Berge Gerdt Larsen at saken mot ham var henlagt «av prosessøkonomiske årsaker», skriver Bergensavisen. I et brev til Larsens forsvarer beklager førstestatsadvokat Hans Christian Koss i Økokrim at henleggelsesbrevet var upresist formulert. Han presiserte at saken er henlagt «etter bevisets stilling».

Nå har Larsen klaget avgjørelsen inn for Riksadvokaten fordi han vil at henleggelsesgrunnen omgjøres til «intet straffbart forhold».

I oktober i fjor ble Berge Gerdt Larsen i Bergen tingrett dømt til fengsel i fem år samt en bot på 3 millioner kroner for store skatteunndragelser. Halvparten av fengselsstraffen ble gjort betinget. Larsen anket dommen.

(©NTB)