Bilde av skilt

Taper 1 mrd. i lønnstillegg

Gjelder også topplederne. Lønningene i oljebransjen er de høyeste i landet, men nå varsler økonom magre lønnstillegg framover. Oljearbeiderne vil tape nærmere 1 milliard kroner i lønnstillegg i år. De største bedriftene i oljesektoren fikk i år et lønnsoppgjør på rundt 3 prosent, noe som er langt fra lønnspåleggene på 5,4 prosent i fjor, skriver … Continued

Gjelder også topplederne.

Lønningene i oljebransjen er de høyeste i landet, men nå varsler økonom magre lønnstillegg framover. Oljearbeiderne vil tape nærmere 1 milliard kroner i lønnstillegg i år.

De største bedriftene i oljesektoren fikk i år et lønnsoppgjør på rundt 3 prosent, noe som er langt fra lønnspåleggene på 5,4 prosent i fjor, skriver Stavanger Aftenblad.

Det blir magre lønnstillegg i 2014 i sammenlignet med klondyke de siste årene. Vi ser tydelige signal på at noe er på gang, og det passer med det vi hører fra bransjen, sier sjeføkonom Terje Strøm i utredningsbyrået NyAnalyse.

Han får støtte fra klubbleder Christopher Birknes i Industri Energi i BP.

Bransjen er i en situasjon med mange permitteringer og flere oppsigelser. Da vil det ikke være bra for oss å skrike om 5 prosent lønnsøkning, sier Birknes.

Ifølge analytiker Terje Strøm må oljesjefene også belage seg på mindre lønnsvekst framover. Oljesjefenes lønnsvekst var i 2013 på over 20 prosent, men Strøm tror også de må ned på 3– 5 prosents vekst i 2014.

Det må de dersom de skal få med seg fotfolket, fagarbeiderne i bransjen, sier han.

©NTB