Bilde av dollars

Svindlet for NOK 850 mill.

Ledende medarbeider stod bak. Det danske shippingselskapet OW Bunker har avdekket en gigantisk svindel i et av sine datterselskap i Singapore. Omfanget av bedrageriet er ennå ikke klart, men foreløpige undersøkelser tyder på et potensielt tap på omkring 125 millioner dollar (850 millioner kroner), heter det i en børsmelding fra selskapet. Ifølge børsmeldingen er det … Continued

Ledende medarbeider stod bak.

Det danske shippingselskapet OW Bunker har avdekket en gigantisk svindel i et av sine datterselskap i Singapore.

Omfanget av bedrageriet er ennå ikke klart, men foreløpige undersøkelser tyder på et potensielt tap på omkring 125 millioner dollar (850 millioner kroner), heter det i en børsmelding fra selskapet.

Ifølge børsmeldingen er det ledende medarbeidere i OW Bunkers datterselskap Dynamic Oil Trading i Singapore som har stått bak den omfattende svindelen.

I tillegg til gigantsvindelen har en gjennomgang av OW Bunkers såkalte risk management-kontrakter også avdekket urealiserte tap på drøyt 1 milliard kroner. Som en følge av dette er sjefen for selskapets risikostyring, Jane Dahl Christensen, avsatt med umiddelbar virkning.

OW Bunker, som er Danmarks nest største målt i omsetning, ble først børsnotert i mars, men selskapet har ikke levd opp til løftene om inntjening. Aksjekursen i selskapet er halvert siden børsnoteringen, og aksjonærene har lidd store tap. Nå ventes aksjekursen å falle ytterligere.