Større arbeidsledighet i vente

Ikke et katastrofescenario, men oljebrems. DNB mener situasjonen for den norske økonomien ikke er et katastrofescenario til tross for fall i oljeinntekter. Den økonomiske veksten i Norge var sterk i andre kvartal, til tross for at offshore-økonomien ikke vokste, ifølge en rapport fra EU-kommisjonen som ble lansert tirsdag. Ekspertene viser til en undersøkelse som indikerer … Continued

Ikke et katastrofescenario, men oljebrems.

DNB mener situasjonen for den norske økonomien ikke er et katastrofescenario til tross for fall i oljeinntekter.
Den økonomiske veksten i Norge var sterk i andre kvartal, til tross for at offshore-økonomien ikke vokste, ifølge en rapport fra EU-kommisjonen som ble lansert tirsdag.

Ekspertene viser til en undersøkelse som indikerer at investeringene forventes å vokse i år, men å synke med en femdel neste år. I tillegg gjør den fallende oljeprisen investeringer mindre lønnsomme og forverrer Norges handelsbetingelser, varsler EU-kommisjonen.

Det som skjer her hjemme er at en lavere oljepris gjør at selskapene tjener mindre penger. Når inntektene blir mindre, drar det i retning av at selskapene må kutte kostnader og skyve på investeringer, sier sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets til NTB.

Han er imidlertid ikke veldig bekymret.

Vi tror ikke dette er et katastrofescenario, men en oljebrems.

Men arbeidsledigheten både i oljenæringen og leverandørbedrifter blir høyere med de nye anslagene, og for dem er det dramatisk, sier Dørum.