Bilde av Statoil-logo

Statoil-fall

Sørget for ny nedtur på Oslo Børs. Hovedindeksen på Oslo Børs falt tirsdag nesten 1,3 prosent, til 593,56 poeng – mye forårsaket av kraftig fall i Statoil-kursen. Statoil-aksjen falt 2,72 prosent i løpet av tirsdagen, etter å ha blitt omsatt for snaut 642 millioner kroner. Det er den desidert største omsetningen tirsdag. Det er ingen … Continued

Sørget for ny nedtur på Oslo Børs.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt tirsdag nesten 1,3 prosent, til 593,56 poeng – mye forårsaket av kraftig fall i Statoil-kursen.

Statoil-aksjen falt 2,72 prosent i løpet av tirsdagen, etter å ha blitt omsatt for snaut 642 millioner kroner. Det er den desidert største omsetningen tirsdag.

Det er ingen veldig klar årsak til at Statoil er såpass mye ned i dag. Oljeprisen reagerer litt ned, men ikke så mye at det skulle slå så kraftig ut, sier Statoil-analytiker i Handelsbanken, Anne Gjøen, til E24.

I og med at den norske oljegiganten bidrar til snaut 18 prosent av verdiene på hovedindeksen, var kursfallet en vesentlig årsak til nok en nedtur på Børsen etter mandagens noe positive utvikling.

Oljeselskapet DNO var et av få selskaper som hadde dårligere utvikling enn Statoil, med et kursfall på 5,66 prosent.

Lakseaksjene fortsatte fallet, som følge av frykten for den økonomiske effekten av russiske sanksjoner. Mest svekket ble Cermaq (-4,35 prosent), med SalMar (-1,38 prosent) og Marine Harvest (-0,44 prosent) fallende etter. Lerøy Seafood endte imidlertid over nullstreken, opp 0,48 prosent.

Også på kontinentet går det generelt nedover tirsdag. I Paris faller CAC 40-indeksen 0,82 prosent, mens FTSE 100-indeksen i London og DAX-indeksen i Frankfurt går ned henholdsvis 0,04 og 1,19 prosent.

Oljeprisene faller noe. Et fat nordsjøolje omsettes tirsdag ettermiddag for 103,13 dollar, mens amerikansk lettolje går for 97,23 dollar fatet.

©NTB