Statoil dra hjem!

Aktivister sperret av Statoil-kontor. Statoils kontor i Wellington på New Zealand ble tirsdag kveld låst og forseglet av aktivister. Årsaken er Statoils kontroversielle oljeleting utenfor kysten av New Zealand, skriver Stavanger Aftenblad. Statoil fikk mandag tildelt fire nye letelisenser av myndighetene i New Zealand. Politisk rådgiver i Greenpeace New Zealand, Nathan Argent, sier til avisen … Continued

Aktivister sperret av Statoil-kontor.

Statoils kontor i Wellington på New Zealand ble tirsdag kveld låst og forseglet av aktivister.

Årsaken er Statoils kontroversielle oljeleting utenfor kysten av New Zealand, skriver Stavanger Aftenblad. Statoil fikk mandag tildelt fire nye letelisenser av myndighetene i New Zealand.

Politisk rådgiver i Greenpeace New Zealand, Nathan Argent, sier til avisen at de med dette sender en klar beskjed Statoil om at deres aktiviteter er uønsket.

Blant store deler av befolkningen er det knyttet store bekymringer til at seismikkskyting vil skade hval- og delfinbestanden, sier han videre.

Aktivistene satte opp mange ekstra låser og barrikadert inngangen med treplanker.

Det vil ta tid å åpne bygningen. Men viktigst av alt er denne beskjeden vi sender til Statoil og Norge: Statoil dra hjem! påpeker Argent.

Statoils pressetalsmann Knut Rostad sier aksjonen var varslet og ikke kom uventet.

Vi leier et kontor i en bygning på 23 etasjer. Ingen var til stede da dette skjedde. Eieren av bygget har anmeldt forholdet til politiet. Generelt er vår erfaring med slike aksjoner at de gjennomføres og avsluttes raskt, sier Rostad.