Bilde av konsenssjef

Statnett tatt på sengen

Utsetter kraftlinje i Trøndelag. Statnetts planer om ny kraftlinje fra Namsos til Trollheimen er lagt på is. Planene er knyttet til vindkraftprosjektene Statkraft har stanset, og kan bli tatt opp igjen senere. Selskapet sier de «må ha ryddighet» og avslutter alle kontraktene som er inngått i arbeidet med kraftlinjen, melder NRK. Konsesjonen legger til grunn … Continued

Utsetter kraftlinje i Trøndelag.

Statnetts planer om ny kraftlinje fra Namsos til Trollheimen er lagt på is. Planene er knyttet til vindkraftprosjektene Statkraft har stanset, og kan bli tatt opp igjen senere.

Selskapet sier de «må ha ryddighet» og avslutter alle kontraktene som er inngått i arbeidet med kraftlinjen, melder NRK.

Konsesjonen legger til grunn at det må realiseres en tilstrekkelig mengde kraftutbygging på Fosen og i Snillfjord for at det skal være rasjonelt, sier styreleder Kolbjørn Almlid i Statnett torsdag.

Konsernsjef Auke Lont understreker at kraftlinjen ikke er helt skrinlagt ennå.

Men det er ikke så langt unna.

->> Les også: Statkraft kan snu

I likhet med mange andre, ble Statnett tatt på sengen da Statkraft nylig kunngjorde at de dropper vindkraftprosjekter i Snillfjord og på Fosen. Lavere priser på kraft og elsertifikater gjør at prosjektene ikke lenger er lønnsomme.