Slik kan man kjøre bedre prosjekter

Vi bør lære fra danskene. Norske verft har den senere tiden tapt flere store prosjekter til Asia. Det skyldes blant annet at vi har tapt konkurranseevne. I et videointervju med Torger Reve, Professor i strategi og industriell konkurranseevne ved Handelshøyskolen BI tidligere denne måneden sa han følgende: Norsk konkurransekraft har blitt noe svekket. På kostnad har vi … Continued

Vi bør lære fra danskene.

Norske verft har den senere tiden tapt flere store prosjekter til Asia. Det skyldes blant annet at vi har tapt konkurranseevne.

I et videointervju med Torger Reve, Professor i strategi og industriell konkurranseevne ved Handelshøyskolen BI tidligere denne måneden sa han følgende:

Norsk konkurransekraft har blitt noe svekket. På kostnad har vi blitt dyre. Det som er alvorlig for norsk industri, er hvis også alle engineeringskontraktene og underleverandørkontraktene forsvinner til Asia. Her må vi sørge for å klare å vinne noen av de store kontraktene, samt at vi ikke må miste kunnskapstyngdepunktet.

Trond Helland Bynes er Executive Director i Rambøll Oil & Gas. I videointervjuet øverst i denne artikkelen sier han at vi bør se mot Danmark.

Vi har med oss en annen filosofi fra dansk sektor, forteller Trond Helland Bynes, Executive Director i Rambøll Oil & Gas. Norsk sektor har mye å lære fra hvordan man jobber andre steder.