Skotsk nei beroliger børsen

Markedene puster lettet ut. Nei-sidens seier i den skotske folkeavstemningen bidrar til oppgang på europeiske børser. I Oslo er stemningen mer dempet, og hovedindeksen ligger på 618,90 poeng – ned marginale 0,01 prosent. Etter en drøy times handel er Statoil – som vanlig – den mest omsatte aksjen, og verdien faller 0,5 prosent. Også de … Continued

Markedene puster lettet ut.

Nei-sidens seier i den skotske folkeavstemningen bidrar til oppgang på europeiske børser. I Oslo er stemningen mer dempet, og hovedindeksen ligger på 618,90 poeng – ned marginale 0,01 prosent.

Etter en drøy times handel er Statoil – som vanlig – den mest omsatte aksjen, og verdien faller 0,5 prosent. Også de neste på lista, Seadrill (-0,8) og Subsea (-1,0), har en negativ start på dagen. Oppover går det blant annet for Yara (+0,4), PGS (+0,6) og Royal Caribbean Cruises (+1,1).

Ute i Europa går det mer oppover. I Paris stiger CAC 40-indeksen 0,4 prosent, mens DAX-indeksen i Frankfurt og FTSE 100-indeksen i London begge har en oppgang på 0,6 prosent.

Oppgangen forklares med at den skotske folkeavstemningen om uavhengighet ga et klart nei-flertall, noe blant andre DNB Markets ifølge E24 trekker fram i sin analyse.

Markedene puster lettet ut, og det samme gjør trolig politikerne i Westminster, som fryktet en løsrivelse etter jevne meningsmålinger den siste tiden. Pundet har styrket seg etter at målingene indikerte at det ville gå mot en sier for nei-siden, skriver DNB.

Oljeprisene er noe på vei nedover fredag. Nordsjøolje omsettes for 97,48 dollar fatet, mens tilsvarende mengde amerikansk lettolje prises til 91,60 dollar.

©NTB