Konsekvenser for norsk rigg

West Alpha kan miste oppdrag. De vestlige sanksjonene mot Russland kan tvinge Exxon og Rosneft til å avslutte leteboringen i Karahavet med den norske riggen West Alpha, melder BarentsObserver. Russiske Rosneft og amerikanske Exxon har siden begynnelsen av august boret øst for Novaja Semlja. Dette er den første brønnen i en omfattende letekampanje på sokkelen … Continued

West Alpha kan miste oppdrag.

De vestlige sanksjonene mot Russland kan tvinge Exxon og Rosneft til å avslutte leteboringen i Karahavet med den norske riggen West Alpha, melder BarentsObserver.

Russiske Rosneft og amerikanske Exxon har siden begynnelsen av august boret øst for Novaja Semlja. Dette er den første brønnen i en omfattende letekampanje på sokkelen av russisk Arktis.

Den første brønnen i University-1 prospektet er alene kostnadsberegnet til 3,8 milliarder kroner, og planen var å utnytte den isfrie perioden fram til midten av oktober.

Men i kunngjøringen om opptrapping av sanksjoner fra det amerikanske finansdepartementet har amerikanske selskaper frist til 26. september med å avvikle aktiviteter som omfattes av de nye sanksjonene. Både aktiviteter på russisk arktisk sokkel og selskapet Rosneft er nevnt.

©NTB