Ross forsvarer investering med tilknytning til Putins svigersønn

Har et lukrativt samarbeid med den russiske petrokjemi-giganten SIBUR.

USAs handelsminister Wilbur Ross forsvarer sin investering i et selskap som samarbeider med et selskap som er deleid av Vladimir Putins svigersønn.

– Jeg mener mediene har gjort mye mer ut av dette enn det fortjener, sier Ross til den britiske kringkasteren BBC.

Ministeren insisterer på at det ikke er noe kritikkverdig ved investeringen som er blitt kjent som følge av dokumentlekkasjen som kalles Paradise Papers. Aftenposten er én av nærmere hundre mediebedrifter som har fått tilgang til dokumentene.

Noen av dokumentene inneholder informasjon om Ross’ investering i selskapet Navigator Holdings. 31 prosent av dette selskapet kontrolleres av Ross – via et komplisert nettverk av selskaper registrert i ulike land.

Navigator Holdings har et lukrativt samarbeid med den russiske petrokjemi-giganten SIBUR, som er deleid av Vladimir Putins svigersønn Kirill Sjamalov. Putins venn Gennadij Timtsjenko, som er rammet av amerikanske sanksjoner, er også inne på eiersiden.

Ross understreker at han personlig ikke var involvert da avtalen mellom selskapene ble framforhandlet. Han framholder også at SIBUR aldri har vært på USAs sanksjonsliste.

(©NTB)