Bilde av penger.
Økonomi og Finans NTB Foto: enerWE

Oppsving på børsen

Hovedindeksen endte på 558,21 poeng.

Til tross for fall for Statoil og Seadrill gikk det oppover på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte på 558,21 poeng – opp 0,49 prosent.

Med unntak av en liten tur på minussiden rundt lunsjtider holdt indeksen seg i pluss gjennom dagen. Den siste uka har imidlertid nedgangen vært 4,5 prosent, mens månedsfallet har vært drøyt 9 prosent.

Tirsdag var Statoil som vanlig den mest omsatte aksjen. Nyheten om at selskapet har gjort et nytt gassfunn utenfor kysten av Tanzania hindret imidlertid ikke kursen å falle 1,7 prosent. Også riggselskapet Seadrill falt, med 2,1 prosent. Det skjedde samme dag som det ble kjent at investeringsbanken Morgan Stanley selger seg ned i det John Fredriksen-kontrollerte selskapet.

Laksegiganten Marine Harvest – også det en del av Fredriksen-sfæren – står for dagens mest markante oppgang, med 4,6 prosent. Selskapet varslet i en børsmelding at det kommer til å tjene gode penger i et krevende kvartal.

Oppover går det også for DNB (+0,4), Norsk Hydro (+3,1), Telenor (+0,7) og Subsea (+1,3).

Også ute i Europa gikk det oppover tirsdag. I London gikk FTSE 100-indeksen opp 0,4 prosent, mens CAC 40-indeksen i Paris og DAX-indeksen i Frankfurt begge økte 0,2 prosent.

Oljeprisene fortsetter fallet. Nordsjøolje ble tirsdag ettermiddag omsatt for 86,80 dollar fatet, mens tilsvarende mengde amerikansk lettolje var priset til 84,11 dollar.

Annonse
Ads banner