Oljeselskap sviktet kjøpsavtale på norsk sokkel til nær 4,7 milliarder

Markedet ble for hardt til å kjøpe ut Wintershall. Det norske oljeselskapet Tellus Petroleum er fristilt fra forpliktelsene om å kjøpe andeler på norsk sokkel fra tyske Wintershall. Store feltandeler og lisenser I den opprinnelige avtalen fra 16. juni i år solgte den tyske olje- og gassprodusenten Wintershall feltandeler for nær 4,7 milliarder kroner til … Continued

Markedet ble for hardt til å kjøpe ut Wintershall.

Det norske oljeselskapet Tellus Petroleum er fristilt fra forpliktelsene om å kjøpe andeler på norsk sokkel fra tyske Wintershall.

Store feltandeler og lisenser

I den opprinnelige avtalen fra 16. juni i år solgte den tyske olje- og gassprodusenten Wintershall feltandeler for nær 4,7 milliarder kroner til norske Tellus. Transaksjonen omfattet 20 prosent i Knarr-feltet, 4,5 prosent i Veslefrikk-feltet, 6,5 prosent i Ivar Aasen-feltet og 10 prosent i Yme-feltet.

Transaksjonen inkluderte også en andel på 15 prosent i den Wintershall-opererte utbyggingen av Maria, samt sju lisenser i letefasen.

Nå melder Wintershall at de på anmodning fra Tellus har fristilt det norske selskapet fra sine forpliktelser om kjøp av disse andelene.

Ble for dyrt

Administrerende direktør Fridtjof Jebsen i Tellus Petroleum forklarer beslutningen med et utfordrende marked med lave oljepriser.

– Vi har avtalt med Wintershall å ikke gå videre med transaksjonen i nåværende marked. Det er årsaken, sier Jebsen til E24.