Bilde av bensinstasjon

Oljeprisen falt til laveste nivå siden august

Oljeprisen har falt kontinuerlig fra et nivå på 52 dollar for en måned siden.

Oljeprisen falt markant til 44,3 dollar fatet fredag. Bakgrunnen er tall fra oljekartellet OPEC, som økte produksjonen med 240.000 fat per dag i oktober.

Prisen på nordsjøolje falt fredag hele 3,3 prosent til 44,3 dollar fatet, rundt 1,6 dollar lavere enn et døgn tidligere. Prisen er dermed den laveste siden august.

De 14 landene i OPEC produserte til sammen 33,64 millioner fat olje om dagen i oktober, en økning på 240.000 fat sammenlignet med måneden før. Tallene er i tråd med en rapport fra Det internasjonale energibyrået IEA, som torsdag opplyste at OPEC-landene pumper opp olje i rekordstore mengder.

Oljeprisen har falt kontinuerlig fra et nivå på 52 dollar for en måned siden. OPEC sendte prisene opp fra historiske bunnivåer etter at kartellet tidligere i år varslet at de ville jobbe for å minke produksjonen for å øke prisene.

Men en avtale om produksjonstak lot vente på seg, og det er knyttet stor spenning til det neste OPEC-møtet i Wien 30. november.

OPEC har sagt at de også ville prøve å få ikke-medlemmer med på et kutt i produksjonen. Det kan bli vanskelig.

Mens OPEC-landene selv pumpet opp betydelig mer olje enn de hadde spådd, ventes produksjonen fra ikke-OPEC-medlemmer som Russland, Brasil, Canada og Kasakhstan også å øke kraftig. (©NTB)

Les også: